一般講演(食品科学,食品工学)

〇印は講演者

  • 8:48 PC接続確認時間

座長:西野 智彦, 村中 俊哉

  • 9:00 (2Ca01)
    LC/ESI-MS/MSを用いた玄米米糠麹 (FBRA) 中ポリアミンの定量と製造過程における含有変動解析
    ……○堀江 裕紀子1,3, 後藤 綺花2, 伊藤 麻里3, 津吹 澄2, 池川 繁男4, 小川 祥二郎1,2, 東 達也1,2 (1東理大院・薬,2東理大・薬,3コーケン,4玄米酵素)
     
  • 9:12 (2Ca02)
    トランスクリプトミクスによるキトサン処理時のバナナ果実における網羅的遺伝子発現解析
    ……○山本 佳奈1,2, Putri Sastia1,2, Dwivany Fenny2, 福﨑 英一郎1 (1阪大院・工,2バンドン工科大学院・生命科)
     
  • 9:24 (2Ca03)
    Metabolic Profiling of Cavendish Banana (Musa acuminata cv AAA) to understand its color changes
    ……○Anjaritha Aulia Rizky Parijadi1, Fenny Martha Dwivany2, Sastia Prama Putri1,2, Eiichiro Fukusaki1 (1Dept. Biotechnol., Grad. Sch. Eng., Osaka Univ,2Dept. Biology., Sch. of Life Sci. and Technol., Inst. Technol. Bandung)
     
  • 9:36 (2Ca04)
    Quality prediction and authentication of Indonesian specialty coffee using GC/MS-based metabolomics approach
    ……○Sastia Putri1, Tomoya Irifune1, Yusianto2, Ucu Sumirat2, Eiichiro Fukusaki1 (1Grad. Sch. Eng., Osaka Univ.,2Indonesian Coffee and Cocoa Research Institute)
     
  • 9:48 (2Ca05)
    GC-MS-based metabolomics for the classification of tempe along to different regions and production processes in Indonesia
    ……○Adinda Darwati Kadar1, Pingkan Aditiawati2, Made Astawan3, Sastia Prama Putri1,2, Eiichiro Fukusaki1 (1Grad. Sch. Eng., Osaka Univ.,2Dept. Biotechnol., Institut Teknologi Bandung,3Dept. Food Sci. Technol., Bogor Agric. Univ.)
     
  • 10:00 (2Ca06)
    Non-targeted metabolomics-based prediction of sensory value of Litopenaeus vannamei (white leg shrimp)
    ……○Safira Latifa Erlangga Putri1, Felicia Irene Saputra2, Gede Suantika2, Sastia Prama Putri1, Eiichiro Fukusaki1 (1Dept. Biotechnol., Grad. Sch. Eng., Osaka Univ.,2Dept. Microbiol., Sch. of Life Sci. and Technol., Inst. Technol. Bandung)
     
  • 10:12 PC接続確認時間

座長:Putri Sastia, 荻田 亮

  • 10:24 (2Ca07)
    Evaluation of in-vivo skin-whitening activity of 8-methoxydaidzein coupled with 3′-hydroxygenistein
    ……An-Ni Ke1, Jiumn-Yih Wu2, ○Te-Sheng Chang1 (1Dept. Biological Sci. & Technol., National Uni. Tainan, Taiwan,2Dept Food Sci., National Quemoy Uni., Taiwan)
     
  • 10:36 (2Ca08)
    梅干しの脂質代謝改善効果
    ……○芦田 久1, 伊藤 あずさ1, 大東 夏海1, 吉原 侑希1, 米野 雅大1, 永井 宏平1, 石島 智子2, 阿部 啓子2, 岡田 晋治2, 鈴木 利雄3 (1近大・生理工,2東大院・農生科,3阪市大院・工)
     
  • 10:48 (2Ca09)
    熱処理によっておこるポリ-γ-グルタミン酸の低分子量化に対するキレート剤の影響
    ……○岩本 七虹1, 山口 良弘1,2, 荻田 亮1,3, 田中 俊雄1, 藤田 憲一1 (1阪市大院・理,2阪市大・複合先端,3阪市大・健康研セ)
     
  • 11:00 (2Ca10)
    植物発酵エキスにおける抗酸化成分の分析
    ……○高木 康裕1, 石井 もも子2, 吉川 秀一2, 柘植 圭介3, 北垣 浩志1 (1佐賀大・農,2小林製薬,3佐賀工技セ)
     
  • 11:12 (2Ca11)
    サワードウの継代過程における化学成分変化と微生物叢変化の関連性
    ……○大城 麦人1,2, 百田 理恵1, 田中 優1, 中山 二郎1 (1九大院・農,2山崎製パン・中央研)
     
  • 11:24 (2Ca12)
    ミドリムシの有用脂質の構造と有用性の解析
    ……○宮川 幸1, 藤川 彩美1, 阪本 真由子1, 小濱 可奈絵1, 柘植 圭介2, 鈴木 健吾3, 中島 綾香3, 杉本 良太3, 北垣 浩志1 (1佐賀大・農,2佐賀県工技セ,3株式会社ユーグレナ)
     

►Page Top